Možnosti technologických postupů při výrobě vína a jejich optimalizace. – Lucie Kostihová
Lucie Kostihová
Bachelor's thesis
Možnosti technologických postupů při výrobě vína a jejich optimalizace.
Possibilities of technological procedures in wine production and their optimization
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na technologické postupy při výrobě vína. Věnuje se jak moderním metodám výroby vína z hroznů révy vinné, tak i tradiční výrobě aplikované převážně malovinaři. V první kapitole je popsána historie pěstování a výroby vína ve světě a u nás od starověku až po současnost. Druhá kapitola se zabývá jednotlivými fázemi výroby vína. Popisuje složení a sklizeň hroznů, jejich zpracování …moreAbstract:
The bachelor thesis is focused on technological processes for wine production. It is dedicated to modern methods of wine making process from grapes and also to tradi-tional production mainly applied by small winemakers. The first chapter describes the history of the cultivation and production of wine in the world and in our country from ancient times to the present. The second chapter investigates …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOSTIHOVÁ, Lucie. \textit{Možnosti technologických postupů při výrobě vína a~jejich optimalizace.}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2017. Available from: https://theses.cz/id/uqmcti/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil -
Vliv malolaktické fermentace na aromatický profil červeného vína.
Radek Veselý -
Slovácká podoblast, její vinařská historie, produkce vín a jejich kvalita
Kristína Tvrzníková -
Statistical analysis of wine consumption preferences
Amarzul Boldsaikhan -
Portská vína - historie, současnost a technologie výroby.
Kateřina Balážová -
Prosecco - historie a současnost italského šumivého vína
Miroslava Havlíčková -
Oxidativní výroba vín
Luděk Poláček -
Alternativy barrique sudů při výrobě vína.
Ivana Černá
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights