Výroba, využití a možné zdravotní benefity netradičních druhů olejů – Dáša Jiroušová
Dáša Jiroušová
Bakalářská práce
Výroba, využití a možné zdravotní benefity netradičních druhů olejů
Production, utilization and possible health benefits of non-traditional types of oils
Anotace:
Bakalářská práce se obecně zabývá složením rostlinných olejů, jejich výrobou a legislativními požadavky vztahujícími se k této problematice. Zaměřuje se na osmvybraných netradičních druhů olejů získaných lisováním za studena – lněný, konopný, makový, světlicový, dýňový, avokádový, vinný a sezamový, u kterých je popsáno jejichsložení mastných kyselin a obsah biologicky aktivních látek. Všechny vybrané …víceAbstract:
The Bachelor’s thesis deals with the composition of vegetable oils, their production and legislative requirements related to this issue. It focuses on eight selected non-traditional types of cold pressed oils - flaxseed, hemp, poppy, safflower, pumpkin,avocado, grape and sesame. It describes their fatty acid composition and the content of biologically active compounds. All selected oils are characteristic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radka Daňková, Ph.D.
- Oponent: Barbora Popelková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Study of the fatty acid profile of microorganisms and their potential application
Lucia Gharwalová -
Enzymatic hydrolysis of vegetable oils in supercritical carbon dioxide and analysis of fatty acid profile in the reaction product
Ondřej Pleskač -
Studium adipocytárního proteinu vázajícího mastné kyseliny (AFABP) v metabolismu lipidů a jeho klinický význam
Michal Karpíšek