Polyfenoly ve výživě jako možná prevence nádorových onemocnění – PharmDr. Ondřej Zendulka, Ph.D.
PharmDr. Ondřej Zendulka, Ph.D.
Doctoral thesis
Polyfenoly ve výživě jako možná prevence nádorových onemocnění
Polyphenols in diet as possible prevention of cancer disease
Anotácia:
Polyfenolické sloučeniny vykazují celou škálu biologických účinků obecně považovaných za účinky protektivní. Cílem práce bylo testovat připravené polyfenolické extrakty z vinných matolin na různých biologických modelech a sledovat jejich účinky související s prevencí vzniku nádorových onemocnění. V práci byly použity dva extrakty a jejich účinek byl porovnáván s účinky jednotlivých polyfenolů (kyselina …viacAbstract:
Polyphenolic compounds are known for their protective biologicall effects. Aim of this work was to evaluate the action of prepared polyphenolic extracts from grape byproducts and to monitor mechanisms related to the cancer preventive action. Two different polyphenolic extracts were prepared and tested and their effects were compared to the effect of single polyphenols (gallic acid, quercetin, trans …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 6. 2008
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/u3wn4/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 6. 2008
- Vedúci: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineDoctoral programme / odbor:
General Medicine / Hygiene, Preventive Medicine and Epidemiology
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.