Antioxidační vlastnosti kávy – Bc. Klára Lachmanová
Bc. Klára Lachmanová
Diplomová práce
Antioxidační vlastnosti kávy
The antioxidant properties of the coffee
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá antioxidačními vlastnostmi kávy. Je zaměřena na vliv stupně pražení kávových zrn a druhu přípravy kávy na její antioxidační kapacitu. V literárním přehledu se věnuje obecným informacím o kávě, její historii a zpracování. Hlavní část se soustředí na pražení kávy a obsahové látky v ní. Je zde popsán celý proces pražení včetně chemických změn, ke kterým v jeho průběhu dochází …víceAbstract:
This thesis deals with antioxidant properties of the coffee. It is focused on the influence of the roasting degree and different kinds of brewing methods on the antioxidant capacity of the coffee. A general overview is about the coffee itself, the history and coffee processing. Main part describes the roasting and chemical substances in the coffee. The whole roasting proces and chemical changes are …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Barbora Kuchlerová -
Antioxidační vlastnosti mlékárenských výrobků
Tomáš Slavík -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení
Zuzana Bláhová -
Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy
Klára Vítková -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová -
The effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberry
Meri Gabelaia -
Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra
Marie Kudrnáčová
Název
Vložil
Vloženo
Práva