Sledování úbytku laktózy při výrobě a zrání přírodního sýra pomocí HPLC-RI – Bc. Adéla Jarošová
Bc. Adéla Jarošová
Master's thesis
Sledování úbytku laktózy při výrobě a zrání přírodního sýra pomocí HPLC-RI
Monitoring of Lactose Decline during the Production and Ripening of Dutch Type Cheese Using HPLC-RI
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou laktózy a jejího úbytku v různých krocích výroby a v průběhu zrání přírodních sýrů holandského typu. Byly vyrobeny 4 různé modelové vzorky přírodních sýrů holandského typu o dvou různých tučnostech a za použití 2 sýrař-ských kultur s odlišným složením. U těchto vzorků byl zkoumán vliv tučnosti sýrů a použití různých sýrařských kultur na změny v obsahu laktózy …moreAbstract:
This thesis deals with the lactose and its decrease in various stages of production and dur-ing maturation of natural Dutch type cheeses. There were produced four different model samples of natural Dutch type cheese with two different fat contents using two cheese cul-tures of with different composition. For these samples, the influence of fat content and cheese cultures on changes in the content of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2016
Accessible from:: 27. 4. 2016
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JAROŠOVÁ, Adéla. \textit{Sledování úbytku laktózy při výrobě a zrání přírodního sýra pomocí HPLC-RI}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/ut6gsd/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Jarošová, Adéla. Sledování úbytku laktózy při výrobě a zrání přírodního sýra pomocí HPLC-RI. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 27. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu
Martina Špunarová -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv obsahu NaCl v sýrech holandského typu na dekarboxylázovou aktivitu vybraných mikroorganizmů
Kateřina Soukupová -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Vliv přídavku biologicky aktivních látek na jakost modelového systému přírodního sýra
Helena Slaninová -
Technologie výroby a kvalitativní parametry sýrů parmezánového typu
Sára Karpsteinová -
Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů
Nikola Křišťálová -
Sledování úbytku laktózy během fermentace mléka s použitím HPLC-RI
Kateřina Chodáková