Bc. Mgr. Miroslav Šibrava

Master's thesis

Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.

Using selected natural alternatives to sulfur dioxide in wine production
Abstract:
Tato práce se zaměřuje na zkoumání potenciálních přírodních alternativ k použití oxidu siřičitého (SO2) při výrobě vína, s důrazem na jejich antioxidační účinky. Cílem studie je reagovat na rostoucí zájem o přírodní alternativy, které by mohly nahradit nebo snížit použití SO2 vzhledem k jeho potenciálně negativním účinkům na lidské zdraví. Práce zahrnuje literární rešerši zahrnující význam oxidu siřičitého …more
Abstract:
This study focuses on the investigation of potential natural alternatives to the use of sulfur dioxide (SO2) in wine production, with an emphasis on their antioxidant effects. The aim of the study is to respond to the growing interest in natural alternatives that could replace or reduce the use of SO2 due to its potentially negative effects on human health. The work includes a literature review covering …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 8. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Reader: Pavel Vajčner, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture