Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína. – Bc. Mgr. Miroslav Šibrava
Bc. Mgr. Miroslav Šibrava
Master's thesis
Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.
Using selected natural alternatives to sulfur dioxide in wine production
Abstract:
Tato práce se zaměřuje na zkoumání potenciálních přírodních alternativ k použití oxidu siřičitého (SO2) při výrobě vína, s důrazem na jejich antioxidační účinky. Cílem studie je reagovat na rostoucí zájem o přírodní alternativy, které by mohly nahradit nebo snížit použití SO2 vzhledem k jeho potenciálně negativním účinkům na lidské zdraví. Práce zahrnuje literární rešerši zahrnující význam oxidu siřičitého …moreAbstract:
This study focuses on the investigation of potential natural alternatives to the use of sulfur dioxide (SO2) in wine production, with an emphasis on their antioxidant effects. The aim of the study is to respond to the growing interest in natural alternatives that could replace or reduce the use of SO2 due to its potentially negative effects on human health. The work includes a literature review covering …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Reader: Pavel Vajčner, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠIBRAVA, Miroslav. \textit{Použití vybraných přírodních alternativ k~oxidu siřičitému při výrobě vína.}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2023. Available from: https://theses.cz/id/uu2edm/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Vliv síření na vznik sloučenin vázajících SO2 ve víně
Andrej Holka -
Možnosti snížení obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou
Katarína Anetová -
Sledování sloučenin vázajících SO2 ve víně
Jakub Herzán -
Komplementární metody k dávkování oxidu siřičitého
Tomáš Franta -
Vliv složení aglomerační vsázky na množství emisí SO2 závodu 12, podniku Arcelor Mittal, a.s.
Monika Müllerová -
Snížení emisí SO2 práškového kotle K14 ETB
Miroslav Pajchl -
Fytolity ve výuce biologie na středních školách.
Markéta RIEMEROVÁ