Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv – Bc. Kateřina Dokládalová
Bc. Kateřina Dokládalová
Diplomová práce
Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv
Influence of Preparation and Grinding on Physicochemical Parameters of Varieties Coffees.
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu přípravy a hrubosti mletí výběrových káv na jejich fyzikálně-chemické parametry. Jako způsob přípravy byly zvoleny metody jako espresso, french press, aeropress a cold brew. U takto připravených kávových nápojů byly stanoveny - obsah kofeinu, kyseliny chlorogenové, antioxidační aktivita, celkový obsah polyfenolických látek, elektrická vodivost, pH a velikost …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on the study of the influence of preparation and coarseness of grinding specialty coffees on their selected physico-chemical parameters. Methods such as espresso, french press, aeropress and cold brew were chosen as the methods of preparation. In these caffeinated beverages were determined - content of caffeine, chlorogenic acid, antioxidant activity, total polyphenolic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dokládalová, Kateřina. Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele
Petra Němečková -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky
Lucie Czyžová -
Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby.
Nikola Vlková -
Stanovení kofeinu a senzoricky aktivních sloučenin ve výběrové kávě
Vojtěch FORMÁNEK -
Kofein a výživa člověka
Daniela Dreslerová -
Kofein ve výživě těhotných a kojícich žen
Sabina Farková -
Kofein - jeho vlastnosti a stanovení
Barbora Blažíčková