Výroba taveného sýra s plísní na povrchu – Bc. Martina BEJBLOVÁ
Bc. Martina BEJBLOVÁ
Bakalářská práce
Výroba taveného sýra s plísní na povrchu
Production of processed cheese with mould on cover
Anotace:
Tato práce byla zaměřena na realizaci výroby taveného sýra s plísní na povrchu. První část práce je věnována obecné výrobě taveného sýra včetně popisu strojního zařízení i použité plísňové kultury Penicillium nalgiovense. Výroba taveného sýra byla realizována v laboratorních podmínkách v Kroměříži. Vyrobené tavené sýry byly analyzovány pomocí základních ukazatelů (obsah sušiny, tuku, pH, SH) a indexu …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with realization of production of processed cheese with a mould on cover. First part is focused on general production of processed cheese including discrip-tion of machinery as well as used culture of moulds Penicillium nalgiovense. Production of processed cheese was realised in laboratory conditions in Kroměříž. Produced pieces of processed cheese were analyzed by means of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7917
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BEJBLOVÁ, Martina. Výroba taveného sýra s plísní na povrchu. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí
Anna Sklenaříková -
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Jolana Dostálová -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová -
Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů vyrobených s použitím tuků s různým zastoupením mastných kyselin.
Kateřina HORÁKOVÁ -
Optimalizace výroby sterilovaných tavených sýrů s přídavkem sacharidů
Anna Sklenaříková -
Vliv furcellaranu a kappa-karagenanu na konzistenci tavených sýrů s přídavkem draselných solí
Natálie Lyčková -
Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí
Simona Maděrová -
Spotřební chování na trhu s tavenými sýry
Martina STRNÁDKOVÁ