Vliv aditiv přidávaných do potravin na zdraví člověka – Bc. Vladimír Matoušek
Bc. Vladimír Matoušek
Master's thesis
Vliv aditiv přidávaných do potravin na zdraví člověka
Effect of additives added to food for human
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou přídatných látek přidávaných do potravin na zdraví člověka, který začal být velikým problémem v dnešní době. Pokouším se popsat, jak je důležité věnovat pozornost potravinářským výrobkům a důkladně se zabývat jejich složením. V první části diplomové práce, je pomocí odborné literatury detailně popsána historie konzervantů, jejich značení, podmínky použití, aditivní …moreAbstract:
This diploma thesis addresses the issue of food additives and their impact on human health, which has recently come to be recognized as a major problem. I attempt to show the importance of paying greater attention to food industry products and carefully examining the ingredients of which they are composed. In the first part of my thesis, I draw upon the academic literature to provide a detailed history …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 6. 2013
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/6630/vsh_m/
Thesis defence
- Date of defence: 2. 9. 2013
- Supervisor: doc. MUDr. Karel Dohnal, CSc.
- Reader: Ing. Zbyněk Vinš
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management
Theses on a related topic
-
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
Tomáš Konečný -
Přídatné látky v potravinách a jejich využití
Tereza Martincová -
Přidatné látky v potravinách a jak je vnímají občané ČR
Petra Bogášová -
Vliv potravinářských přídatných látek na izolaci DNA z ryb a rybích výrobků
Kateřina Kodešová -
Vliv potravinářských přídatných látek na vybrané vlastnosti bakterií
Tereza Dvořáková -
Výživa a chronická obstrukční plicní nemoc
Zuzana Přichystalová -
Léčebná výživa u divertikulózní nemoci
Kristýna Helešicová -
Role výživy ve zpomalení progrese Parkinsonovy nemoci u rizikových pacientů
Kateřina SRUBKOVÁ