Zvyšovanie konkurencieschopnosti priemyselného podniku – Jana Ondrejátová
Jana Ondrejátová
Bakalářská práce
Zvyšovanie konkurencieschopnosti priemyselného podniku
Increasing the Competitiveness of an Industrial Enterprise
Anotace:
Bakalárska práca sa venuje problematike zvyšovania konkurencieschopnosti vybraného priemyselného podniku. Teoretická časť práce predstavuje konkurenčnú výhodu a faktory konkurencieschopnosti a ich vplyv na podnik. Popísané sú metódy hodnotenia konkurencieschopnosti podniku, ako metodika QCDM, BCG matica a Technika SPACE, ktorá je použitá zároveň v praktickej časti práce. Analyzovaný je podnik Pivovar …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the issue of increasing the competitiveness of the selected industrial enterprise. The theoretical part of the thesis represents a competitive advantage and factors of competitiveness and their impact on the company. Described are methods of assessing the competitiveness of an enterprise, such as the QCDM, BCG matrix and SPACE Techniques, which are also used in the practical …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2018
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/130171
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2018
- Vedoucí: Šárka Vilamová
- Oponent: Peter Bulík
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ONDREJÁTOVÁ, Jana. \textit{Zvyšovanie konkurencieschopnosti priemyselného podniku}. Online. Bakalářská práce. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Hornicko-geologická fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/uy8oyq/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technická univerzita Ostrava
Hornicko-geologická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nerostné suroviny / Ekonomika a řízení v oblasti surovin
Práce na příbuzné téma
-
Vplyv značky na konkurencieschopnosť firmy v cestovnom ruchu
Renata Nelly Hefjuk -
Konkurenční potenciál železnice vůči ostatním módům hromadné dopravy
Ján Ondreják -
Inovace a její vliv na posilování konkurenční výhody podniku
Nina Švancarová -
Kvalitný personál ako konkurenčná výhoda banky
Tatiana Bľandová -
Vývoj značky podniku jako jeho konkurenční výhoda
Michal Sukenik -
Marketing Strategy of brewery Pivovar Zašová s.r.o.
Jan Pobořil -
Real-Time Data Integration in CRM: An analysis of its impact on Global Business Performance and Competitive Environment in the Brewery Industry
Ebitimi Anthony Akene -
Implementace systému interních kalibrací měřidel pro pivovar Radegast, Plzeňský Prazdroj a.s.
Radomír Molin