Kulinární tradice v gastronomii na Chebsku – Bc. Markéta Vaštová
Bc. Markéta Vaštová
Bakalářská práce
Kulinární tradice v gastronomii na Chebsku
Culinary traditions in gastronomy in Cheb Region
Anotace:
Tématem této bakalářské práce jsou Kulinářské tradice v gastronomii na Chebsku. Tato práce je rozdělená do tří částí. Obsahem první části je vývoj gastronomie v historii a vymezení pojmů v gastronomii. Dále je zde popsaná historie Chebska, chebské tradiční Valdštejnské slavnosti, vymezení pojmů jako jsou tradice, zvyky, obyčeje. Dále vysvětluji, co je to regionální a sezónní potravina, uvádím jejich …víceAbstract:
Topic of bachelor’s thesis is Culinary traditions in gastronomy in Cheb region. Bachelor’s thesis will be divided into three parts. The content of this thesis in the first part is definition the concept of gastronomy. Also, will be here described history of Cheb region and traditional festivities like Valdštejn festivities and definition of traditions, habits, customs. Then will be described what is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 6. 2021
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/cce86/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2021
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Vinš
- Oponent: Ing. Petr Studnička, PhD.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VAŠTOVÁ, Markéta. \textit{Kulinární tradice v gastronomii na Chebsku}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/uzjrjg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Migration of spices and their integration in national gastronomy
Nikita Fomin -
Kulinářské tradice Těšínska a jejich uplatnění v současné gastronomii
Barbora Lukášová -
Lehnwörter deutscher Herkunft im Ukrainischen (Sachbereiche Gastronomie, Kochen und Essen)
Valeriia Borysova -
Národní kuchyně Ruska se zaměřením na porovnání západní a východní oblasti ruské gastronomie
Ekaterina Popova -
Vývoj českého kulinářství
Kateřina Limbergová -
Jídlo a gastronomie v rozvoji lokality (oblast Krkonoš a případ Špindlerova Mlýna)
Michaela Maňáková -
České státní svátky – Didaktické materiály pro výuku českého jazyka a literatury na druhém stupni základní školy
Hana Rubická -
Ruský kalendář: svátky a pranostiky v kontextu překladu do češtiny
Daniela Švábová