Stanovení kyselosti a vybraných chemických parametrů v obilovinách – Jana HERMANOVÁ
Jana HERMANOVÁ
Bachelor's thesis
Stanovení kyselosti a vybraných chemických parametrů v obilovinách
Acidity determination and selected chemical parameters in cereal grains
Anotácia:
Tato bakalářská práce pracuje s pojmy ekologické zemědělství, ekofarma a biopotravina. Dále se zabývá stavbou a chemickým složením obilného zrna a popisem vybraných obilovin, které byly vypěstovány v ekologickém zemědělství. Praktická část je pak věnována stanovení základních chemických parametrů, jako jsou vlhkost, obsah popela, titrační kyselost a hmotnost tisíce zrn.Abstract:
This bachelor thesis defines the concepts of organic farming, ecofarm and organic food. It also deals with anatomy and chemical composition of cereal grain and description of selected cereals which were grown in organic farming. The practical part is devoted to determination of basic chemical parameters such as moisture, contain of ash, titratable acidity and weight of thousand grains.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2010
Identifikátor:
14840
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HERMANOVÁ, Jana. Stanovení kyselosti a vybraných chemických parametrů v obilovinách . Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.