Vliv ročního období na složení a bod mrznutí mléka holštýnských dojnic ve vybraném chovu – Kamila Hájková
Kamila Hájková
Bachelor's thesis
Vliv ročního období na složení a bod mrznutí mléka holštýnských dojnic ve vybraném chovu
The effect of season on major milk components of Holstein cows in the selected dairy farm
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnotit vliv ročního období na základní složky u mléka Holštýnských dojnic ve vybraném podniku. Sledován byl obsah tuku, bílkovin a bod mrznutí mléka. V literárním přehledu byly zpracovány informace o složení mléka, bodu mrznutí mléka, historii holštýnského plemene a kontrole užitkovosti. Vzorky urče-né k následné analýze byly odebírány jednou za tři měsíce od jara …moreAbstract:
The aim of the bachelor work was to evaluate the effect of season on major milk components of Holstein cows in the selected dairy farm. We monitored milk fat, pro-tein and freezing point. All avaible data and informations about milk composition, free-zing point of milk as well as history of the Holstein breed and animal recording were summarized in the literature review. Milk for subsequent analysis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Daniel Falta, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HÁJKOVÁ, Kamila. \textit{Vliv ročního období na složení a bod mrznutí mléka holštýnských dojnic ve vybraném chovu}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Available from: https://theses.cz/id/v0e4se/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Animal Breeding / Animal Breeding
Theses on a related topic
-
Vliv průměrné denní teploty ve stáji na mléčnou užitkovost a kvalitu mléka krav holštýnského skotu v konkrétním podniku
Veronika Zelenková -
Vliv počtu somatických buněk na vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic holštýnského skotu
Pavlína Poláčková -
Vliv mikroklimatických ukazatelů na kvalitu a složení bazénových vzorků mléka u dojnic holštýnského skotu
Lucie Mandová -
Obsah chloridů v mléce dojnic českého strakatého a holštýnského skotu ve vztahu k vybraným charakteristikám mléka
Kateřina Valachová -
Vliv změny kvality krmné dávky na produkci mléka a tržby v konkrétním podniku zabývajícím se chovem holštýnského skotu
Magdaléna Kolibová -
Vliv ročního období na produkci mléka a tržby v konkrétním podniku zabývajícím se chovem holštýnského skotu
Magdaléna Kolibová -
Vztahy mezi konduktivitou mléka a počtem somatických buněk v průběhu laktace a dalšími funkčními znaky u dojeného skotu
Kateřina Krejčíková -
Analýza mléčné užitkovosti dojnic holštýnského skotu ve vztahu k obsahu vybraných minoritních složek mléka
Mariola Semrádová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights