Bc. Alena Světlíková

Master's thesis

Porovnání jakosti komerčního výrobku a masného výrobku bez přídatných látek

Comparison of the quality of a commercial product and a meat product without food additives
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na problematiku použití potravinářských přídatných látek v masné výrobě. Byly vyrobeny dvě varianty salámu Vysočina a Gothajského salámu, které se lišily obsahem přídatných látek, a to varianta bez obsahu přídatných látek a druhá varianta obsahující přídatné látky. Předmětem experimentu bylo porovnat rozdíly jakostních parametrů mezi těmito variantami, a to pomocí chemické …more
Abstract:
The diploma thesis deals with the use of food additives in meat products. Two variants of Vysočina salami and Gothaj salami were produced in a different food additive content, first variant without food additives and second variant with food additives. The subject of the work was to examine differences in quality parameters between the variants by chemical analysis, instrumental colour analysis and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Reader: Pavel Smetana, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta