Porovnání jakosti komerčního výrobku a masného výrobku bez přídatných látek – Bc. Alena Světlíková
Bc. Alena Světlíková
Master's thesis
Porovnání jakosti komerčního výrobku a masného výrobku bez přídatných látek
Comparison of the quality of a commercial product and a meat product without food additives
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na problematiku použití potravinářských přídatných látek v masné výrobě. Byly vyrobeny dvě varianty salámu Vysočina a Gothajského salámu, které se lišily obsahem přídatných látek, a to varianta bez obsahu přídatných látek a druhá varianta obsahující přídatné látky. Předmětem experimentu bylo porovnat rozdíly jakostních parametrů mezi těmito variantami, a to pomocí chemické …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the use of food additives in meat products. Two variants of Vysočina salami and Gothaj salami were produced in a different food additive content, first variant without food additives and second variant with food additives. The subject of the work was to examine differences in quality parameters between the variants by chemical analysis, instrumental colour analysis and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Pavel Smetana, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SVĚTLÍKOVÁ, Alena. \textit{Porovnání jakosti komerčního výrobku a~masného výrobku bez přídatných látek}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Available from: https://theses.cz/id/v2pnpc/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Vliv přídavku glutamanu sodného na senzorické vlastnosti tepelně opracovaných masných výrobků
Jarmila Hýžová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Analýza vlivu vybraných faktorů na hodnocení senzorických vlastností čokolád
Nikola Neuwirthová -
Senzorická analýza pro vyhodnocení pachu z potištěného offsetového materiálu
Tereza Prudká -
Senzorická analýza potravin
Lucie KAŇOKOVÁ -
Analýza pohárov využívaných v súčasnej nápojovej gastronómii
Anna Cimbaľáková -
Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře
Kamila Řehůřková