Michaela Šrámková

Bachelor's thesis

Spropitné v restauracích: Individuální a institucionální strategie

Tipping in Restaurants: Individual and Institutional Strategies
Anotácia:
V této práci se zabývám faktory, které rozhodují o tom, zda hosté dají či nedají spropitné, a zkoumám, jak je s ním dále nakládáno v rámci restaurace. V textu se věnuji strategiím hostů a vlivům na jejich rozhodování i strategiím personálu a podniku pro získání většího spropitného. V případě personálu mě zajímá, jak vnímá hosty a jak přispívá k dobrému dojmu zákazníků. U podniku se zaměřuji i na tvorbu …viac
Abstract:
In this thesis I deal with factors that decide whether guests will or will not tip, and I examine how tips are further handled within the restaurant. In the text, I address guest strategies and influences on their decision-making, as well as the strategies of staff and business to get more tips. In case of the staff, I am interested in how they perceive guests and how they contribute to the good impression …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2020
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: PhDr. Hana Synková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šrámková, Michaela. Spropitné v restauracích: Individuální a institucionální strategie. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofická