Denisa Průšová

závěrečná práce studenta vyššího odborného studia

Nutriční rizika spojená s chudobou

Food risks related to poverty
Anotace:
Anotace Absolventská práce se zabývá nutričními riziky chudoby u dětí, která mohou nastat jejich nekvalitním stravováním. První část práce je věnována problematice chudoby a jejímu vzniku. Dále je rozebíráno optimální složení stravy, včetně různých potravinových doporučení. V závěru praktické části jsou popsána konkrétní nutriční rizika, jako je dětská obezita a cukrovka. Praktická část práce se zaměřuje …více
Abstract:
Annotation The graduation thesis deals with the nutritional risks of poverty in children, which can be caused by their poor diet. The first part is devoted to the issue of poverty and its origin. Further, the optimal composition of the diet is analyzed, including various food recommendations. At the end of the practical part, specific nutritional risks such as childhood obesity and diabetes are described …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 9. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 10. 2017
  • Vedoucí: PhDr. Hana Pazlarová, PhD.
  • Oponent: Mgr. Iva Frydrychová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Jabok - Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická

Jabok - Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická

vyšší odborný program / obor:
Sociální práce a sociální pedagogika / Sociální pedagogika a teologie

Práce na příbuzné téma