Denisa Průšová
závěrečná práce studenta vyššího odborného studia
Nutriční rizika spojená s chudobou
Food risks related to poverty
Abstract:
Anotace Absolventská práce se zabývá nutričními riziky chudoby u dětí, která mohou nastat jejich nekvalitním stravováním. První část práce je věnována problematice chudoby a jejímu vzniku. Dále je rozebíráno optimální složení stravy, včetně různých potravinových doporučení. V závěru praktické části jsou popsána konkrétní nutriční rizika, jako je dětská obezita a cukrovka. Praktická část práce se zaměřuje …moreAbstract:
Annotation The graduation thesis deals with the nutritional risks of poverty in children, which can be caused by their poor diet. The first part is devoted to the issue of poverty and its origin. Further, the optimal composition of the diet is analyzed, including various food recommendations. At the end of the practical part, specific nutritional risks such as childhood obesity and diabetes are described …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 9. 2017
Identifier:
https://is.jabok.cz/th/ziiir/
Thesis defence
- Date of defence: 9. 10. 2017
- Supervisor: PhDr. Hana Pazlarová, PhD.
- Reader: Mgr. Iva Frydrychová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Jabok - Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologickáJabok - Institute of Social Pedagogy and Theology
vyšší odborný program / field:
Sociální práce a sociální pedagogika / Sociální pedagogika a teologie