Klára Kňákalová
Bachelor's thesis
Palmový tuk ve výživě člověka
Palm oil in human nutrition
Anotácia:
Lipidy jsou jednou z hlavních živin, které člověk přijímá stravou a plní v těle mnoho důležitých fyziologických funkcí. Nejdůležitější složkou lipidů z hlediska výživy je obsah a složení mastných kyselin. Některé z těchto mastných kyselin jsou esenciální, což znamená, že si je organismus neumí vyrobit sám, tudíž je musí přijmout potravou. Produktů s palmovým olejem přibývá, hlavně díky jeho vhodným …viacAbstract:
Lipids are one of the most important molecules consumed by humans and they facilitate many physiological functions. The key part of lipids, as far as nutrition is concerned, are the content and structure of fatty acids. Some of them are essential for humans - i.e. the human organism is not able to produce them on their own and as such must be part of the individual's diet. The use of palm oil is on …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Veronika Rozíková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Změny lipidů při fyzikální rafinaci palmového oleje
Adriana Vítová -
Degradace doprovodných látek lipidů při zpracování palmového oleje
Tereza Jirásková -
Market expansion strategy for Sens Foods
Tímea Križová -
Consumers' attitudes and purchase intentions in relation to organic foods in Indonesia
Riski Ulina Sianturi -
Marketing Techniques to Make Organic Foods Attractive to Consumers
Sisi Chen -
Evaluation of Financial Risk in Kraft Foods
Yiran Feng -
Finger foods a jejích využití v nutriční péči
Lenka KORYČANOVÁ -
Spotřebitelské chování na trhu pet foods
Karolína Fajtová
Názov
Vložil
Vložené
Práva