Možnosti ovlivnění mikrobiální kontaminace sušených plodů – Bc. Eliška Dlouhá
Bc. Eliška Dlouhá
Diplomová práce
Možnosti ovlivnění mikrobiální kontaminace sušených plodů
Methods of influencing the microbial contamination of dried fruits
Anotace:
Diplomová práce na téma možností ovlivnění mikrobiální kontaminace sušených plodů byla zaměřena převážně na možnosti, jak zdokonalit výrobní procesy, konzervaci a využití moderních technologií k zabezpečení zdravotní nezávadnosti těchto plodů. Poté byl rozebrán bariérový efekt, jako možný způsob zlepšení konzervace a zároveň na vývoj nových technologií, jako je například mikrovlnné záření.Následně …víceAbstract:
The diploma thesis on the possibilities of influencing microbial contamination of dried fruits. It was mainly focused on possibilities how to improve production processes, preservation and use of modern technologies to ensure the food safety.The barrier effect was analyzed as a possible way to improve conservation and at the same time to develop new technologies such as microwave radiation.Subsequently …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DLOUHÁ, Eliška. \textit{Možnosti ovlivnění mikrobiální kontaminace sušených plodů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/v5xwws/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Klára Vašíčková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na dezinsekci hmyzu v ořeších a sušeném ovoci
Marika Aronová -
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
Jan Korous -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek -
Povědomí široké veřejnosti o vláknitých mikroskopických houbách v domácím prostředí
Sabina Podroužková -
Literární dílo Daniely Fischerové Strakaté uši a sušení padouši jako východisko pro tvorbu školního vzdělávacího projektu v mateřské škole.
Ludmila Zlámalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva