Vztah parametrů pekařské kvality pšenice a metabolitů v 1H NMR spektru – Bc. Anna Tomšů
Bc. Anna Tomšů
Diplomová práce
Vztah parametrů pekařské kvality pšenice a metabolitů v 1H NMR spektru
Relation of bakery quality parameters of wheat and metabolites in 1H NMR spectrum
Anotace:
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu vztahu mezi pekařskou kvalitou pšenice a jejími metabolickými profily, zjištěnými pomocí 1H NMR spektroskopie. Práce představuje přehled současných znalostí o složení a vlastnostech pšenice, včetně jejího významu pro lidskou stravu a zemědělství. Zvláštní důraz je kladen na porovnání tradičních a moderních odrůd pšenice v rámci jejich biochemických charakteristik …víceAbstract:
Thesis focuses on the analysis of the relationship between the baking quality of wheat and it's metabolic profiles as determined by 1H NMR spectroscopy. The thesis presents an overview of the current knowledge on the composition and properties of wheat, including it's importance for human nutrition and agriculture. Particular emphasis is placed on the comparison of traditional and modern wheat varieties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
- Oponent: Iva Kučerová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TOMŠŮ, Anna. \textit{Vztah parametrů pekařské kvality pšenice a~metabolitů v~1H NMR spektru}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/v7k5kf/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages
Agnes Josylyn Komey -
Kvalita surovin pro pekařskou výrobu
Aneta BRABENCOVÁ -
Kvalita pšeničné mouky českých a zahraničních výrobců
Veronika Zigmundová -
Mikrobiologická kvalita sušených pekařských směsí
Blanka GONDOVÁ -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Kvalita jemného pečiva ovlivněná vlákninou
Kristýna Stávková -
Kvalita toustových chlebů ovlivněná vlákninou
Klára Premusová -
Vliv silic na výrobu a kvalitu pekařských výrobků
Kateřina Polcová
Název
Vložil
Vloženo
Práva