Dagmar Kalvachová

Master's thesis

Stanovení vybraných složek medovin metodou kapalinové chromatografie

The Determination of the Selected Components of Meads Using Liquid Chromatography
Abstract:
Tato diplomová práce se v první části zaměřuje na technologický postup výroby medovin. Dále popisuje složení medu a medovin a možnosti analýzy. Ve druhé části je popsáno stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, fruktosy, glukosy a organických kyselin.
Abstract:
This thesis cotains the technical way of mead and honey production in first part. The second part is about setting 5-hydroxymethylfurfural, fructose, glucose, organic acids in mead and honey.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 5. 2009

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2009
  • Supervisor: doc. Ing. Josef Královský, CSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kalvachová, Dagmar. Stanovení vybraných složek medovin metodou kapalinové chromatografie. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs