Nepasterizované mléko: zdraví nebo risk? – Barbora Koblížková
Barbora Koblížková
Bakalářská práce
Nepasterizované mléko: zdraví nebo risk?
Unpasteurized milk: health or risk?
Anotace:
Pro člověka je konzumace mléka a mléčných výrobků velmi důležitá, a to jak během dětství, pro ženy v těhotenství, během kojení a rovněž ve stáří, kdy se u seniorů zvyšuje riziko osteoporózy v důsledku nedostatku vápníku v kostech. Mléko je díky svému obsahu plnohodnotných bílkovin, minerálů a vitaminů důležitou součástí výživy. V syrovém mléce se však mohou vyskytovat různé typy mikroorganismů. Ke …víceAbstract:
Milk and dairy products consumption is very important for humans, especially during childhood, during pregnancy, breastfeeding, and especially in old age, when the risk of osteoporosis increases due to a lack of calcium in the bones. Milk contains the necessary substances for the growth of the body by containing optimal intake of full-value proteins, minerals and vitamins.Different types of microorganisms …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Vliv složení potravin na dosažení požadovaného tepelného ošetření
Adéla Janků -
Optimalizace tepelného ošetření při výrobě potravin
Barbora Černá -
Inovativní směry hodnocení kvality a bezpečnosti mléka
Lucie Rysová
Název
Vložil
Vloženo
Práva