Bc. Michaela Dunklerová

Master's thesis

Stanovení obsahu lepku ve vybraných potravinách

Determination of gluten in mayonnaise
Anotácia:
Tato diplomová práce je zaměřena na stanovení lepku v majonézách. Použito bylo 12 druhů majonéz zakoupených z české a rakouské tržní sítě. Obsah lepku byl stanoven rychlotestem a sendvičovou metodou ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay). Rychlotestem nebyl lepek detekován. ELISA prokázala přítomnost lepku v celkovém rozsahu 0,004 – 0,305 mg/kg. Majonézy s označením „bez lepku“ obsahovaly lepek …viac
Abstract:
This diploma thesis is focused on determination of gluten in mayonnaise. In total, 12 types of mayonnaise from the Czech and Austrian market networks were used. The gluten content was determined using a rapid test and an enzyme-linked immuno-sorbent assay (ELISA). Gluten was not detected using rapid test. ELISA proved the presence of gluten in the total range of 0,004 – 0,305 mg/kg. Mayonnaise labelled …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Pichová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology