Ovlivnění jakostních parametrů drůbežího masa netradičními krmivy – Veronika Voborná
Veronika Voborná
Bakalářská práce
Ovlivnění jakostních parametrů drůbežího masa netradičními krmivy
Influence of quality parameters of poultry meat by non-traditional feeds
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem netradičních krmiv na jakostní parametry drůbežího masa. V současné době se stále hledají netradiční krmiva, která by mohla zlepšit kvalitu drůbežího masa nebo snížit celkovou cenu krmiva. Z hlediska fyzikálních vlastností se drůbeží maso vlivem netradičních krmiv liší v pH, ztrátě masové šťávy a pevnosti ve střihu. Ztrátu masové šťávy snižuje přídavek ptačího …víceAbstract:
This bachelor thesis concerns with the effect of non-traditional feeds on the quality parameters of poultry meat. At this time, they are looking for non-traditional feeds, which could improve the quality of poultry meat or reduce overall price of feed. According to physical qualities, the poultry meat differ in pH, drip loss and shear force due to non-traditional feeds. Drip loss reduces adding Ligustrum …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Eva Šnajdarová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Use of Plant Extracts from Family Moraceae to Extend the Shelf Life of Meat
Karen Sovjáková -
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská -
Vliv vybraných fosforečnanových solí a hydrokoloidů na texturní vlastnosti masných výrobků
Bach Son Long NGUYEN HUYNH -
Vliv zinku ve výživě drůbeže na senzorické vlastnosti masa
Šárka Němečková -
Kvalita kachního a husího masa a jejich technologie zpracování
Vojtěch Weiss -
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Kateřina Romanská -
Produkce a kvalita masa drůbeže ze speciálních výkrmů
Anna Švecová -
Jakostní parametry masa kuřat z výkrmů s inovativními složkami krmiva
Hana Mikulíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva