Klára Pálová
Bachelor's thesis
Výroba jogurtů tradiční technologií
Yoghurt production by traditional technology
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá výrobou jogurtů tradiční technologií. Popisuje technologické postupy výroby a to od získávání základní suroviny, zdravotně nezávadného mléka, až po realizaci konečného produktu, jogurtu. Práce se zabývá složením a vlastnostmi mléka sloužícího k výrobě jogurtů a ušlechtilými mikroorganismy, které jsou při výrobě jogurtu nezbytné, především jogurtovými bakteriemi Lactobacillus …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the production of yoghurts by a traditional technology. It describes the technological processes of the production, from the acquisition of basic raw materials, health-conscious milk to the realization of the final product, the yoghurt. The thesis deals with the composition and properties of the milk used in the production of yoghurt and the gathered microorganisms necessary …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků
Věra KRPATOVÁ -
Fyziologické vlastnosti bakterií jogurtových kultur
Jana KNÉBLOVÁ -
Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou
Dagmar Kovaříková -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová