Klára Pálová
Bachelor's thesis
Výroba jogurtů tradiční technologií
Yoghurt production by traditional technology
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá výrobou jogurtů tradiční technologií. Popisuje technologické postupy výroby a to od získávání základní suroviny, zdravotně nezávadného mléka, až po realizaci konečného produktu, jogurtu. Práce se zabývá složením a vlastnostmi mléka sloužícího k výrobě jogurtů a ušlechtilými mikroorganismy, které jsou při výrobě jogurtu nezbytné, především jogurtovými bakteriemi Lactobacillus …viacAbstract:
The bachelor thesis deals with the production of yoghurts by a traditional technology. It describes the technological processes of the production, from the acquisition of basic raw materials, health-conscious milk to the realization of the final product, the yoghurt. The thesis deals with the composition and properties of the milk used in the production of yoghurt and the gathered microorganisms necessary …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků
Věra KRPATOVÁ -
Fyziologické vlastnosti bakterií jogurtových kultur
Jana KNÉBLOVÁ -
Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou
Dagmar Kovaříková -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová