Potravinářské emulze a jejich charakterizace – Bc. Marie Chvatíková
Bc. Marie Chvatíková
Master's thesis
Potravinářské emulze a jejich charakterizace
Food Emulsions and Their Characterization.
Anotácia:
Tato diplomová práce pojednává o emulzích používaných v potravinářství. Emulze je zde popsána jako koloidní disperzní systém. V jednotlivých podkapitolách jsou popsány základní pojmy emulzí, jejich klasifikace, charakteristika a biopolymery jako emulgátory. Praktická část byla zaměřena na vybrané druhy potravinářských emulzí - rostlinné smetany a jejich stabilizaci v koloidním disperzním prostředí …viacAbstract:
This diploma thesis deals with emulsion used in the food industry. The emulsion is described as a colloidal dispersion system. The individual subchapters describe the basic concepts of emulsions, their classification, characteristics and biopolymers as emulsifiers. The practical part was focused on selected types of food emulsions - creams of plants and their stability in colloidal dispersion environment …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Chvatíková, Marie. Potravinářské emulze a jejich charakterizace. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Disperzní systémy na bázi nanočástic
Eva Rupová -
Řízení parametrů a vliv kvality válcovací emulze na povrchovou kvalitu za studena válcované oceli
Patrik Häusler -
Varianty zefektivnění distribuce asfaltů a asfaltových emulzí ve vnitrostátní a mezistátní dopravě ve společnosti EUROVIA CS, a.s., závodu Emulze Kolín
Jaroslav Toman -
Pickeringovy emulze jako nosiče esenciálních olejů
Sabina Botková -
Emulze stabilizované částicemi v přípravcích na ochranu proti UV záření
Dita Moricová -
Pickeringovy emulze pro enkapsulaci kurkuminu
Berenika Kočí -
Inovace ohřevu bitumenové emulze
Pavel Cimbál -
Emulze stabilizované komplexem protein polysacharid
Tereza Kunetková