Význam a výskyt konzervantů ve výrobcích z ovoce a zeleniny. – Adéla Kotrlová
Adéla Kotrlová
Bakalářská práce
Význam a výskyt konzervantů ve výrobcích z ovoce a zeleniny.
Occurrence and Importance of Preservatives in Products of Fruits and Vegetables
Anotace:
Bakalářská práce na téma Výskyt a význam konzervantů ve výrobcích z ovoce a zeleniny byla vypracována v letech 2017 až 2019 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Konzervační metody jsou rozděleny na ty konzervaci fyzikálními metodami, které se používají při výrobě výrobků z ovoce a zeleniny. Konzervaci přídavkem chemickými látkami …víceAbstract:
The bachelor thesis on the sujbect Occurrence and Importance of Preservatives in Products of Fruits and Vegetables was elaborated between years 2017 and 2019 at the Institute of Postharvest Technology of Horticulture Products at the Faculty of Horticulture at the Mendel University in Brno. Preservation methods are divided into conservation by physics methods used in the production of fruits and vegetables …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách
Gabriela Tomášková -
Validace metody pro stanovení přídatných látek v potravinách
Tereza Kostková -
Konzervanty v potravinách
Zdeněk Bačovský -
Přírodní konzervanty potravin
Martina Houžvičková -
Konzervanty přírodního původu jako alternativy siřičitanům v potravinách
Martina Kmeťová -
Stanovení konzervantů v potravinách
Iveta Škopíková -
Karboxylové kyseliny jako konzervanty v kosmetických emulzích
Eva Feldeková -
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela