Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky – Bc. Diana Mráziková
Bc. Diana Mráziková
Master's thesis
Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky
Comparison of the effect of Na and K salts of phosphoric acid on the properties of ham
Abstract:
Tato diplomová práce sa zabývá vlivem přídavku draselných a sodných fosfátových solí na vlastnosti vepřové šunky. Práce se zaměřuje jak na druh fosfátových solí tak i na množství použitého fosfátu. V teoretické části se zabývá charakteristikou šunek, přídavných látek a taktéž i technologickým zpracováním. Praktická část diplomové práce je orientovaná na výrobu modelových vepřových šunek. Jednotlivé …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of the addition of potassium and sodium phosphate salts on the properties of pork ham. The thesis focuses on both the type of phosphate salts and the amount of phosphate used. In the theoretical part, it deals with the characteristics of hams, additives and also technological processing. The practical part of the diploma thesis is focused on the production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Mráziková, Diana. Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů
Tereza Koníčková -
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská -
Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti kuřecí játrovky
Lada Lukšíčková -
Texturní vlastnosti hovězího masa
Edelina Memedliaeva -
Vliv přídavku glutamanu sodného na senzorické vlastnosti tepelně opracovaných masných výrobků
Jarmila Hýžová -
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Kvalitativní vlastnosti kuřecí šunky
Tomáš Dostál