Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky – Bc. Diana Mráziková
Bc. Diana Mráziková
Master's thesis
Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky
Comparison of the effect of Na and K salts of phosphoric acid on the properties of ham
Anotácia:
Tato diplomová práce sa zabývá vlivem přídavku draselných a sodných fosfátových solí na vlastnosti vepřové šunky. Práce se zaměřuje jak na druh fosfátových solí tak i na množství použitého fosfátu. V teoretické části se zabývá charakteristikou šunek, přídavných látek a taktéž i technologickým zpracováním. Praktická část diplomové práce je orientovaná na výrobu modelových vepřových šunek. Jednotlivé …viacAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of the addition of potassium and sodium phosphate salts on the properties of pork ham. The thesis focuses on both the type of phosphate salts and the amount of phosphate used. In the theoretical part, it deals with the characteristics of hams, additives and also technological processing. The practical part of the diploma thesis is focused on the production …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mráziková, Diana. Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů
Tereza Koníčková -
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská -
Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti kuřecí játrovky
Lada Lukšíčková -
Texturní vlastnosti hovězího masa
Edelina Memedliaeva -
Vliv přídavku glutamanu sodného na senzorické vlastnosti tepelně opracovaných masných výrobků
Jarmila Hýžová -
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Kvalitativní vlastnosti kuřecí šunky
Tomáš Dostál