Monika Žáková

Bakalářská práce

Genetické faktory ovlivňující ukládání intramuskulárního tuku u masných plemen skotu

Genetic factors influencing the storage of intramuscular fat in beef cattle breeds
Anotace:
Intramuskulární tuk je při hodnocení kvality masa velmi důležitou složkou. Ovlivňuje především chuťové vnímání spotřebitele. Ve své bakalářské práci se zabývám genetickými faktory ovlivňujícími ukládání intramuskulárního tuku u masných plemen skotu. Cílem práce bylo z dostupných literárních zdrojů popsat intramuskulární tuk, faktory ovlivňující jeho ukládání, následně popisuji hlavní kandidátní geny …více
Abstract:
Intramuscular fat is very important element in meat quality assessment. This mainly affects consumer's perceptions of taste. I deal with genetic factors influencing the storage of intramuscular fat in beef cattle in my bachelor thesis. The aim of the bachelor thesis was to describe intramuscular fat, factors that influencing storage of intramuscular fat in meat, then I describe the main candidate genes …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Aleš Knoll, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta