Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus rhamnosus – Lucie Vítková
Lucie Vítková
Bakalářská práce
Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus rhamnosus
Effect of External Factors on Biogenic Amines Production by Lactobacillus rhamnosus
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá problematikou biogenních aminů. Práce je rozdělena na teore-tickou část, která se zabývá jejich obecnou charakteristikou, výskytem v potravinách, bio-logickými účinky, faktory ovlivňující jejich vznik a metodami stanovení. Poslední teore-tická část je věnována obecné charakteristice rodu Lactobacillus. V praktické části práce jsou sledovány vnější podmínky ovlivňující produkci …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the problematic of biogenic amines. Thesis is divided to theoretical part, which deals with the general characteristics, their occurrence in foods, biological effects, factors influencing the formation and methods of determination. Last theoretical part is devoted to the general characteristics of the genus Lactobacillus. In the practical part of the work is monitored …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vítková, Lucie. Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus rhamnosus. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Dekarboxylázová aktivita vybraných bakterií v prostředí s přídavkem bakteriocinů
Eva Theimrová -
Dekarboxylázová aktivita kmenů izolovaných z kefíru
Jitka Bláhová -
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí
Kateřina ŠTAJNOCHOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v kyselém prostředí.
Monika TAŤÁKOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech
Anna HŮĎOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z moravských vín
Zdeňka Foltýnová -
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens
Adéla ANDRESOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z mléka a mléčných výrobků
Zuzana SVOBODOVÁ