Mikrobiologická rizika u farmářských sýrů vyráběných z kozího mléka – Kristýna Chybová
Kristýna Chybová
Bachelor's thesis
Mikrobiologická rizika u farmářských sýrů vyráběných z kozího mléka
Microbiological risks that can be caused by farm cheese made of goat milk
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá mikrobiologickými riziky u farmářských sýrů vyrobených z kozího mléka. Teoretická část pojednává o kozím mléku, farmářské výrobě sýrů a v neposlední řadě také o mikroorganismech, které mohou způsobovat onemocnění spotřebitele, nebo působit vady sýrů. V této části jsou zahrnuty i prostředky, jak se před nežádoucími a nebezpečnými mikroorganismy bránit.Praktická …viacAbstract:
This bachelor thesis talks about microbiological risks that can be caused by farm cheese made of goat milk. Theoretical part is focused on goat milk, farm-style cheese making and microorganisms, which can cause illnesses of consumers. In this part, there are also ways to defend against these dangerous microorganisms.Practical part includes assesment of 6 kinds of cheese bought in specialized stores …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Čerstvé a měkké sýry jako potenciální zdroj \kur{Encephalitozoon cuniculi}
Tereza VECKOVÁ -
Tradiční farmářsky vyráběné sýry z mléka v požadované jakosti, zralosti a balení.
Lenka Petrová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang
Názov
Vložil
Vložené
Práva