Bc. Petra Remešová
Bachelor's thesis
Vitamín E v potravinách
Vitamin E in food
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá jedním z lipofilních vitaminů, vitaminem E. V první části jsou shrnuty teoretické informace o vitaminu E, jeho struktuře, vlastnostech a funkci v organismu, dále pak o vlivu tohoto vitaminu na lidský organismus - fyziologie, patologie, a o výskytu v potravinách a jeho chemických reakcích. V druhé části práce jsou popsány metody, které lze využít při stanovení vitaminu E se …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with one of the lipophilic vitamins, vitamin E. In the first section there are summarized theoretical information about the vitamin E, its structure, properties and function in the organism, followed by facts about impact of the vitamin E on the human organism ? physiology, pathology, and finally about the vitamin E presence in the food and its chemical reactions. The second …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 6. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 29. 8. 2012
- Supervisor: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Remešová, Petra. Vitamín E v potravinách. Pardubice, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Mák jako potenciálně významný zdroj vitaminu E
Iveta Albrechtová -
Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Veronika Kudelová -
Stanovení vitaminu E v odrůdách pšenice s odlišným zabarvením zrna
Markéta Veverková -
Elektrochemické stanovení vitaminu E
Stanislava Zoulová -
Vliv dlouhodobého skladování na obsah vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Kateřina Kratochvílová -
Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích
Helena Hamacková -
Analýza čokolády- stanovení vitaminu E plynovou chromatografií
Jana KUJÍNKOVÁ -
Chromatografické stanovení vitaminu E pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie
Lenka JELÍNKOVÁ