Bc. Petra Remešová
Bakalářská práce
Vitamín E v potravinách
Vitamin E in food
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá jedním z lipofilních vitaminů, vitaminem E. V první části jsou shrnuty teoretické informace o vitaminu E, jeho struktuře, vlastnostech a funkci v organismu, dále pak o vlivu tohoto vitaminu na lidský organismus - fyziologie, patologie, a o výskytu v potravinách a jeho chemických reakcích. V druhé části práce jsou popsány metody, které lze využít při stanovení vitaminu E se …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with one of the lipophilic vitamins, vitamin E. In the first section there are summarized theoretical information about the vitamin E, its structure, properties and function in the organism, followed by facts about impact of the vitamin E on the human organism ? physiology, pathology, and finally about the vitamin E presence in the food and its chemical reactions. The second …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 6. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 8. 2012
- Vedoucí: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Remešová, Petra. Vitamín E v potravinách. Pardubice, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mák jako potenciálně významný zdroj vitaminu E
Iveta Albrechtová -
Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Veronika Kudelová -
Stanovení vitaminu E v odrůdách pšenice s odlišným zabarvením zrna
Markéta Veverková -
Elektrochemické stanovení vitaminu E
Stanislava Zoulová -
Vliv dlouhodobého skladování na obsah vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Kateřina Kratochvílová -
Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích
Helena Hamacková -
Analýza čokolády- stanovení vitaminu E plynovou chromatografií
Jana KUJÍNKOVÁ -
Chromatografické stanovení vitaminu E pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie
Lenka JELÍNKOVÁ