Izolace a charakterizace grampozitivních koků z potravin nepodporujících rozvoj mikroorganizmů – Bc. Tereza Bečicová
Bc. Tereza Bečicová
Master's thesis
Izolace a charakterizace grampozitivních koků z potravin nepodporujících rozvoj mikroorganizmů
Isolation and Characterization of Gram-positive Cocci from Foods Not Supporting the Development of Microorganisms
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá charakterizací vybraných grampozitivních koků izolovaných z mikrobiologicky nerizikových potravin. Cílem bylo izolovat grampozitivní koky ze vzorků sušeného a lyofilizovaného ovoce a masových konzerv a následně provést charakterizaci jejich určitých vlastností. V rámci charakterizace byl sledován růst izolátů v různých teplotních podmínkách, byla zjišťována tvorba biofilmu …viacAbstract:
This diploma thesis deals with the characterization of selected Gram-positive cocci isolated from microbiologically safe foods. The aim was to isolate gram-positive cocci from dried and freeze-dried fruit and canned meat samples and then to characterize their specific properties. As part of the characterization, the growth of the isolates was monitored under different temperature conditions, and biofilm …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BEČICOVÁ, Tereza. \textit{Izolace a charakterizace grampozitivních koků z potravin nepodporujících rozvoj mikroorganizmů}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/vlbw60/.
Jak správně citovat práci
Bečicová, Tereza. Izolace a charakterizace grampozitivních koků z potravin nepodporujících rozvoj mikroorganizmů. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Využití metody RFLP PCR, PCR ARMS a reverzní hybridizace pro detekci nejčastějších trombofilních mutací v české populaci
Markéta MATĚJKOVÁ -
Studium životaschopnosti mikroorganismů pomocí kvantitativní PCR
Martina Čechová -
Stanovení virové exprese SVCV ve vybraných orgánech kaprovitých ryb a jejich hybridů využitím qRT-PCR.
Eliška Bartková -
Metodické přístupy založené na PCR využitelné pro diagnostiku parazitárních infekcí alimentárního původu
Lucie Škorpíková -
Detekce Mycobacterium avium subsp. avium v obsahu střeva holubů domácích (Columba livia domestica) metodou RealTime PCR
Annette Vittová -
Detekce a kvantifikace vybraných druhů patogenních a komenzálních bakterií kožního mikrobiomu pomocí real-time PCR
Iuliia Siluianova -
Vytipování a sledování exprese genů ovlivňujících syntézu kyseliny hyaluronové ve streptococcus equi subsp. zooepidemicus pomocí technologie dna čipů a real time PCR
Radka Hrudíková -
Využití metody real-time PCR v širokospektré detekci patogenů
Eva Němcová