Trendy ve využití hmyzí suroviny v potravinách – Daniel Polák
Daniel Polák
Bakalářská práce
Trendy ve využití hmyzí suroviny v potravinách
Trends in the use of edible insects as a food ingredient
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá využitím hmyzí suroviny v potravinářství. Po celém světě je zaznamenáno okolo 2000 jedlých druhů hmyzu, které se běžně konzumují na území Afriky, Asie a Oceánie. Během posledních let se stal jedlý hmyz i hlavním předmětem diskuze v západním světě. V Evropské unii byly podniknuty legislativní kroky, které umožnily kategorizovat určité druhy jedlého hmyzu jako potravinu …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the use of edible insects material in the food industry. Around 2000 edible insect species have been recorded worldwide and are commonly consumed in Africa, Asia and Oceania. In recent years, edible insects have also become a major topic of discussion in the Western world. In the European Union, legislative steps have been taken to categorise certain species of the edible …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Roman Pytel, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO -
Food self-sufficiency relation to the level of countries food security
Pavel Samoilenko -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ -
Influence of contaminants in food contact materials on sensory properties of food.
Dafni Gkizi