Daniel Polák

Bakalářská práce

Trendy ve využití hmyzí suroviny v potravinách

Trends in the use of edible insects as a food ingredient
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá využitím hmyzí suroviny v potravinářství. Po celém světě je zaznamenáno okolo 2000 jedlých druhů hmyzu, které se běžně konzumují na území Afriky, Asie a Oceánie. Během posledních let se stal jedlý hmyz i hlavním předmětem diskuze v západním světě. V Evropské unii byly podniknuty legislativní kroky, které umožnily kategorizovat určité druhy jedlého hmyzu jako potravinu …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the use of edible insects material in the food industry. Around 2000 edible insect species have been recorded worldwide and are commonly consumed in Africa, Asia and Oceania. In recent years, edible insects have also become a major topic of discussion in the Western world. In the European Union, legislative steps have been taken to categorise certain species of the edible …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Roman Pytel, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta