Vliv extraktu ze zelených kávových bobů na redukci hmotnosti – Veronika Jelínková
Veronika Jelínková
Master's thesis
Vliv extraktu ze zelených kávových bobů na redukci hmotnosti
Effects of green coffee bean extract on the weight loss
Abstract:
Zelená kávová zrna a extrakty z nich jsou bohatým zdrojem přirozených antioxidantů a řady významných rostlinných biomolekul. S ohledem na jejich mechanismy působení a slibné farmakologické účinky potvrzené mnoha studiemi, se otevírá prostor pro využití zelené kávy jako nutraceutika, s potenciálním přínosem nejen při snaze o redukci tělesné hmotnosti. Teoretická část práce je na základě prostudování …moreAbstract:
Green coffee beans and extracts from them are a rich source of natural antioxidants and a number of beneficial plant biomolecules. The use of green coffee as a nutraceutical is confirmed by many studies. Mechanism of action and promising pharmacological effects bring potential benefits not only in the effort to reduce body weight. The theoretical part of this thesis focused on the information about …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JELÍNKOVÁ, Veronika. \textit{Vliv extraktu ze zelených kávových bobů na redukci hmotnosti}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/vpf2yx/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Možnosti využití šťávy ze zeleného ječmene a pšenice
Jaroslav Samek -
Káva jako fenomén: Historie kávového průmyslu a propagace kávy
Sára Čejková -
Káva jako módní trend
Tereza Holotíková -
Káva a její sociokulturní aspekty
Vendula Hrušková -
Poctivá káva, neohoblované desky, domácí cheesecake: "hipsterizace" v lokálním kontextu
Pavla Kalusová -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Analýza marketingového mixu společnosti Obývák – bistro & káva
Jana Fiala
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights