Vliv extraktu ze zelených kávových bobů na redukci hmotnosti – Veronika Jelínková
Veronika Jelínková
Diplomová práce
Vliv extraktu ze zelených kávových bobů na redukci hmotnosti
Effects of green coffee bean extract on the weight loss
Anotace:
Zelená kávová zrna a extrakty z nich jsou bohatým zdrojem přirozených antioxidantů a řady významných rostlinných biomolekul. S ohledem na jejich mechanismy působení a slibné farmakologické účinky potvrzené mnoha studiemi, se otevírá prostor pro využití zelené kávy jako nutraceutika, s potenciálním přínosem nejen při snaze o redukci tělesné hmotnosti. Teoretická část práce je na základě prostudování …víceAbstract:
Green coffee beans and extracts from them are a rich source of natural antioxidants and a number of beneficial plant biomolecules. The use of green coffee as a nutraceutical is confirmed by many studies. Mechanism of action and promising pharmacological effects bring potential benefits not only in the effort to reduce body weight. The theoretical part of this thesis focused on the information about …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JELÍNKOVÁ, Veronika. \textit{Vliv extraktu ze zelených kávových bobů na redukci hmotnosti}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/vpf2yx/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti využití šťávy ze zeleného ječmene a pšenice
Jaroslav Samek -
Káva jako fenomén: Historie kávového průmyslu a propagace kávy
Sára Čejková -
Káva jako módní trend
Tereza Holotíková -
Káva a její sociokulturní aspekty
Vendula Hrušková -
Poctivá káva, neohoblované desky, domácí cheesecake: "hipsterizace" v lokálním kontextu
Pavla Kalusová -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Analýza marketingového mixu společnosti Obývák – bistro & káva
Jana Fiala
Název
Vložil
Vloženo
Práva