Vliv postfermentační macerece na kvalitu červených vín – Miroslav Vodák
Miroslav Vodák
Bakalářská práce
Vliv postfermentační macerece na kvalitu červených vín
Influence of postfermentation maceration on the quality of red wines
Anotace:
Práce pojednává o vlivu post-fermentační macerace na analytické hodnoty fenolických substancí a na senzorické vlastnosti výsledného vína. Literární část práce se zaměřuje na původ a extrakci fenolů. V praktické části práce je popsán experiment, při kterém byla zpracována odrůda révy vinné Merlot. Vyrobeno červené víno standardním postupem. Následně bylo víno rozděleno, do dvou rozlišných variant z …víceAbstract:
The paper deals with the influence of post-fermentation maceration on the analytical values of phenolic substances and on the sensory properties of the resulting wine. The literature part of the thesis focuses on the origin and extraction of phenolics. The practical part of the thesis describes an experiment in which the Merlot grape variety was processed. A red wine was produced using a standard procedure …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Oponent: Filip Nevěděl, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Studium redoxních reakcí v révovém moštu a víně
Tomáš Cileček -
Motivace ve společnosti Merlot Grands Vins
Kateřina Dubovická