Možnosti využití luskovin v pícninářství – Nikol Paulová
Nikol Paulová
Bakalářská práce
Možnosti využití luskovin v pícninářství
Possibilities of using legumes as forage
Anotace:
Práce pojednává o nejvýznamnějších luskovinách, které se využívají pro pícninářské účely v ČR. Objemná píce může být zkrmována hospodářským zvířatům ve formě zeleného krmení, siláže či upravené horkovzdušným sušením. Vhodnost jednotlivých druhů pro tato technologická zpracování je v práci zmíněna. Zařazení luskovin do osevního postupu s sebou nese výhody plynoucí z jejich biologických vlastností. Je …víceAbstract:
This bachelor thesis provides information about the most important fodder plants produced in the Czech Republic. Fodder is used as a feed material in several forms as fresh fodder, silage or processed by hot dry air. The suitability of particular species for these forms is mentioned in the thesis. There are some advantages in crop rotations with legumes resulted from their biological characteristics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agrobyznys
Práce na příbuzné téma
-
Využití směsného pěstování pšenice s leguminózou v ekologickém zemědělství
Lucie Burianová -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Anna Bečková -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Pavla Gregorová -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Vít Sedláček -
Produkce objemných konzervovaných krmiv v kontextu ekonomické kalkulace
Jana Filipová -
Hodnocení produkce a kvality píce smíšené kultury Zea mays a Lupinus albus
Vojtěch Látal
Název
Vložil
Vloženo
Práva