Petra NOVOTNÁ
Bachelor's thesis
Vývoj kuchařky jako knižního žánru
The Evolution of the Cookbook as a Literary Genre: From Magdalena Dobromila Rettigová to Pohlreich.
Abstract:
Cílem bakalářské diplomové práce bylo provést analýzu českých kuchařek od 19. do konce 20. století a sledovat na nich tyto jevy: grafickou strukturu knihy v kontextu dobové knižní produkce, specifika typografie a sazby, vztah textu a ilustrace, vliv technologií na grafickou podobu knihy, paratextovou výbavu knih a funkční diferenciaci uvnitř daného knižního žánru. Autorka práce postihuje jednotlivá …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to analyse Czech cookbooks from the 19th to the end of the 20th century and to observe these features: the graphic structure of the book in the context of the book production of that time, typography and typesetting specifics, the relationship of the text and illustration, the influence of technology on the graphical structure of the book, the paratextual elements …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2016
Accessible from:: 21. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Lenka Pořízková, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
NOVOTNÁ, Petra. Vývoj kuchařky jako knižního žánru. Olomouc, 2016. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 4. 2016 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Philology / Czech Philology
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights