Netradiční ovoce jako zdroj aktivních látek pro výrobu kosmetiky – Karolína Poláková
Karolína Poláková
Bakalářská práce
Netradiční ovoce jako zdroj aktivních látek pro výrobu kosmetiky
Non-traditional Fruits as a Source of Active Substances for the Production of Cosmetics
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá možností využití netradičního ovoce v kosmetice. Jako varianty netradičního ovoce byl vybrán rakytník řešetlákový a aronie černá. Celkový obsah polyfenolů v tomto netradičním ovoci byl stanoven metodou Folin-Ciocalteu. Dále byl proveden transdermální prostup polyfenolů přes prasečí kůži in vitro. Po tomto prostupu byla měřena koncentrace polyfenolů v jednotlivých částech …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the possibility of using non-traditional fruits in cosmetics. Sea buckthorn and black chokeberry were selected as variants of non-traditional fruits. The total polyphenol content of this non-traditional fruit was determined by the Folin-Ciocalteu method. Furthermore, the transdermal penetration of polyphenols through porcine skin in vitro was conducted. After this permeation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Poláková, Karolína. Netradiční ovoce jako zdroj aktivních látek pro výrobu kosmetiky. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Materiály a technologie / Biomateriály a kosmetika
Práce na příbuzné téma
-
Biodetekční systémy v hodnocení endokrinně disruptivního potenciálu látek v povrchových vodách
Jakub Javůrek -
Telomery a telomerový chromatin v kalusech rostlin Arabidopsis thaliana kultivovaných v přítomnosti epigeneticky aktivní látky
Klára Konečná -
Hladiny equolu a isoflavonů v jogurtech v závislosti na jejich dávce v krmivu
Martin Štěpánek -
Vývoj obsahu vybraných biologicky aktivních látek v potravinách v průběhu skladování
Tomáš Šopík -
Obsah bilogicky aktivních látek v matcha čajích a jejich stanovení v průběhu přípravy
Tereza Koláčková -
Akumulace osmoticky aktivních látek v in vitro kulturách v podmínkách sucha.
Dominika Dobrovolná -
Hladiny isoflavonoidů v závislosti na redoxních podmínkách ruminální tekutiny v bioreaktoru
David Galuška -
Biologicky aktivní látky v rostlinách rostoucích na půdě kontaminované rizikovými prvky
Klára Nejdlová