Karolína Poláková

Bakalářská práce

Netradiční ovoce jako zdroj aktivních látek pro výrobu kosmetiky

Non-traditional Fruits as a Source of Active Substances for the Production of Cosmetics
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá možností využití netradičního ovoce v kosmetice. Jako varianty netradičního ovoce byl vybrán rakytník řešetlákový a aronie černá. Celkový obsah polyfenolů v tomto netradičním ovoci byl stanoven metodou Folin-Ciocalteu. Dále byl proveden transdermální prostup polyfenolů přes prasečí kůži in vitro. Po tomto prostupu byla měřena koncentrace polyfenolů v jednotlivých částech …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with the possibility of using non-traditional fruits in cosmetics. Sea buckthorn and black chokeberry were selected as variants of non-traditional fruits. The total polyphenol content of this non-traditional fruit was determined by the Folin-Ciocalteu method. Furthermore, the transdermal penetration of polyphenols through porcine skin in vitro was conducted. After this permeation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Poláková, Karolína. Netradiční ovoce jako zdroj aktivních látek pro výrobu kosmetiky. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe