Možnosti zpracování masa ryb pro regionální výrobce a technologické vyhodnocení takového masného výrobku – Bc. Kristýna Klimšová
Bc. Kristýna Klimšová
Master's thesis
Možnosti zpracování masa ryb pro regionální výrobce a technologické vyhodnocení takového masného výrobku
Possibilities of processing fish meat for regional producers and technological evaluation of such a meat product
Abstract:
Tato diplomová práce se zaobírá problematikou zpracování masa ryb do masných výrobků. V teoretické části jsou popsány základní principy současné masné výroby, trendy v inovacích zpracování masa a možnosti reformulace receptur se zaměřením na regionální výrobce. V rámci pokusu byly vyrobeny tři skupiny masných produktů s využitím čerstvé svaloviny sumečka afrického (Clarias gariepinus). První skupinou …moreAbstract:
This thesis deals with the issue of processing fish meat into meat products. The theoretical part describes basic principles of current meat production, trends in meat processing innovations and the possibility of reformulating recipes with a focus on regional producers. As part of the experiment, three groups of meat products were produced using fresh muscle of the African catfish (Clarias gariepinus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 29. 5. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KLIMŠOVÁ, Kristýna. \textit{Možnosti zpracování masa ryb pro regionální výrobce a~technologické vyhodnocení takového masného výrobku}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/vrozc1/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology
Theses on a related topic
-
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
Masné výrobky ve výživě dospělých
Jana JÁNOŠKOVÁ -
Alternativní masné výrobky
Kateřina Cahelová -
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Uvolňování ftalátů z materiálů a obalů určených pro maso a masné výrobky
Julie Remencová