Bc. Barbora Křížková

Bachelor's thesis

Komparace čokolád vyrobených metodou "Bean to Bar"

Comparison of Chocolates Made Using the "Bean to Bar" Method
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na komparaci čokolád vyrobených metodou „Bean to Bar“ s běžně vyrobenými čokoládami. Jejich srovnání ukazuje na rozdílné podmínky od samotného pěstování a sklízení kakaových plodů, fermentace, sušení, třídění, pražení a další zpracování až po spotřebitelskou nabídku, marketing, dostupnost a samotné povědomí spotřebitelů. Rozdílný důraz na výběr a kontrolu nad všemi …more
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the comparison between chocolates made using the „Bean to Bar “method and the ones using regular processes of production. The comparison points out the different conditions, beginning at the planting and harvest of cocoa beans, fermentation, drying, sorting, roasting and other processes up to the selection for consumers, marketing, accessibility, and the awareness of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 6. 2021
  • Supervisor: Ing. Lada Petránková
  • Reader: Ing. Jiří Zelený

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze