Sledování produkce enterotoxinu Staphylococcus aureus v kozím sýru – Mgr. Bohdana JANŠTOVÁ
Mgr. Bohdana JANŠTOVÁ
Diplomová práce
Sledování produkce enterotoxinu Staphylococcus aureus v kozím sýru
Monitoring of Staphylococcus aureus Enterotoxin Production in Goat Cheese
Anotace:
V této práci byla sledována produkce stafylokokového enterotoxinu a množství bakterií Staphylococcus aureus v kozím sýru. Staphylococcus aureus byl zaočkován v různých fázích standardní výroby čerstvého kozího sýra. Nebyla zaznamenána žádná produkce enterotoxinu, ale byl zjištěn mírný rozdíl v počtech S. aureus v závislosti na koncentraci startovací kultury a skladovací teplotě. Dále byl experiment …víceAbstract:
The aim of this work was observing staphylococcal enterotoxin production and number Staphylococcus aureus in goat cheese. Staphylococcus aureus was innoculated in the various stages of standard fresh goat cheese production. Production of enterotoxin was not detected, but it was detected the small diference number of Staphylococcus aureus depending on the concentration of starter culture and storage …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JANŠTOVÁ, Bohdana. Sledování produkce enterotoxinu Staphylococcus aureus v kozím sýru. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Toxigenní Staphylococcus aureus v potravinách
Anna Tlapáková -
Staphylococcus aureus jako významný alimentární patogen
Lucie Nevtípilová -
Zdravotní problematika rodu Staphylococcus
Michaela NEJEDLÁ -
Linguistic, cultural and contextual features in English as a lingua franca (ELF) in academic contexts (a corpus study)
Tereza ŘEHOVÁ -
Nízkoúrovňového měření ELF magnetických polí
Augustín Cích -
Techniky napadení ELF/PE souborů a jejich detekce
Adam Brunai -
Grafický prohlížeč a jednoduchý editor ELF souboru
Martin Omacht -
Grafický prohlížeč a jednoduchý editor ELF souboru
Tomáš Veškrna