Sledování produkce enterotoxinu Staphylococcus aureus v kozím sýru – Mgr. Bohdana JANŠTOVÁ
Mgr. Bohdana JANŠTOVÁ
Master's thesis
Sledování produkce enterotoxinu Staphylococcus aureus v kozím sýru
Monitoring of Staphylococcus aureus Enterotoxin Production in Goat Cheese
Abstract:
V této práci byla sledována produkce stafylokokového enterotoxinu a množství bakterií Staphylococcus aureus v kozím sýru. Staphylococcus aureus byl zaočkován v různých fázích standardní výroby čerstvého kozího sýra. Nebyla zaznamenána žádná produkce enterotoxinu, ale byl zjištěn mírný rozdíl v počtech S. aureus v závislosti na koncentraci startovací kultury a skladovací teplotě. Dále byl experiment …moreAbstract:
The aim of this work was observing staphylococcal enterotoxin production and number Staphylococcus aureus in goat cheese. Staphylococcus aureus was innoculated in the various stages of standard fresh goat cheese production. Production of enterotoxin was not detected, but it was detected the small diference number of Staphylococcus aureus depending on the concentration of starter culture and storage …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JANŠTOVÁ, Bohdana. \textit{Sledování produkce enterotoxinu Staphylococcus aureus v kozím sýru}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/vug1hm/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
JANŠTOVÁ, Bohdana. Sledování produkce enterotoxinu Staphylococcus aureus v kozím sýru. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Toxigenní Staphylococcus aureus v potravinách
Anna Tlapáková -
Staphylococcus aureus jako významný alimentární patogen
Lucie Nevtípilová -
Zdravotní problematika rodu Staphylococcus
Michaela NEJEDLÁ -
Linguistic, cultural and contextual features in English as a lingua franca (ELF) in academic contexts (a corpus study)
Tereza ŘEHOVÁ -
Techniky napadení ELF/PE souborů a jejich detekce
Adam Brunai -
Nízkoúrovňového měření ELF magnetických polí
Augustín Cích -
Grafický prohlížeč a jednoduchý editor ELF souboru
Tomáš Veškrna -
Výtvarná koncepce knihy Andrex Sapkowski: "Zaklíneč - Krev Elfů"
Natálie Kalendová